Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Yaratıcı Drama Eğitimi Alan Hiperaktif Çocukların Pozitif Gelişimleri

Çocuğunuz Hiperaktif mi? Çözümünüz Yaratıcı Drama Olabilir!

Çocuğunuz dikkat problemi mi yaşıyor? Peki, uzmanların odaklanma güçlüğü yaşayan hiperaktif çocukların tedavisinde yaratıcı drama eğitiminin etkili olduğunu ifade ettiğini biliyor muydunuz? Yaparak öğrenme metodunu benimseyen yaratıcı drama eğitimi ile çocuğunuzda gözlemlediğiniz hiperaktif belirtilerin çok geç olmadan önüne geçebilirsiniz.

Psikolog ve çocuk gelişimi uzmanları, hiperaktivite tedavisinde önemli etkileri olduğunu söyledikleri yaratıcı drama eğitimleri ile ilgili aynı zamanda da çocukların odaklanma ve konsantrasyon becerilerini geliştirdiğini ve çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sunduğunu bildiriyor! 

Hiperaktivite Belirtileri ve Hiperaktiflik Tedavisi

Hiperaktiflik belirtileri, 3 ila 9 yaş aralığındaki çocuklarda sıklıkla fark edilen psikolojik bir durumdur. Çocuklar, olaylara ve durumlara karşı aşırı davranışlar göstermeleri ile belirti verir. Küçükken üzerinde durulmayan hiperaktiflik belirtileri, okul çağı yaklaştıkça bir sorun haline gelir. Hiperaktiflik belirtileri bebeklerde; sürekli ağlama, huysuzluk ve huzursuzluk, hiç uyumama ya da az uyuma, sürekli kucak isteme şeklinde kendini gösterirken çocuklarda; sürekli koşma, yüksek yerlerden atlama, bir oyunu veya işi tamamlayamama, sıra bekleyememe, yerinde duramama ve unutkanlık olarak belirir. Hiperaktiflik tedavisinde; bilişsel davranışçı tedavi ve konuşma terapisi uygulanır. Buna ek olarak da etkisi ispatlanmış olan yaratıcı drama eğitimi ve hiperaktif çocuk ilişkisi gözlemlenir.

Yaratıcı Drama ve Hiperaktif Çocuk İlişkisi 

Dinleme, anlama ve algılama becerilerini artıran yaratıcı drama kursları, hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarda konsantrasyon ve odak noktasını iyileştirme noktasında destek olmaktadır. Yaratıcı dramanın hiperaktiviteye etkilerinden en önemlisi, çocukların oyun veya ders gibi dikkat toplaması gereken durumlarda devreye girmesidir. Dikkat dağınıklığı tedavisine ek olarak yaratıcı drama eğitimlerine katılan çocuklar; etkin dinlemeyi, yeni duygu ve davranışları öğrenmeyi, planlı ve programlı olmayı, duygu yönetimini yapmayı ve empati yeteneklerini geliştirmeyi benimsemektedir. Yaratıcı drama kursları ile birlikte duruma ve ortama uygun hareket etmeyi öğrenen çocuklar, bilgiyi işlemeyi ve olaylar arasında bağlantı kurmayı öğrenmektedir.

Yaratıcı Dramanın Hiperaktiviye Etkileri

Yaratıcı drama ve hiperaktif çocuk ilişkisi, doğru şekilde yönlendirilir ve dikkat dağınıklığı tedavisi ile desteklenirse etkili sonuçlar veren bir yöntemdir. Bu noktada yaratıcı dramanın hiperaktiviteye etkileri olarak şunlar sıralanabilir:

  • Çocuklar duygularının farkına varır.
  • Sözlü ve sözsüz iletişim kurma becerileri gelişir.
  • Kendini ifade etme becerileri artar.
  • Çocuğun motivasyonunun ve performansının artmasını destekler.
  • Çocuklar, sıraya girme ve sıra bekleme gibi kavramları öğrenir.
  • Olaylar ve durumlar arasında neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlar.
  • Duygularını aşırıya kaçmadan doğal yollarla gösterebilmenin yolunu keşfeder.
  • Sosyal çevresi genişler, arkadaşlık ilişkileri gelişir.
  • Benlik saygısı gelişir.
  • Çocuklarda el göz koordinasyonu sağlar. 
  • Gözlem yeteneğini geliştirerek çevresinde olan biteni anlamaya ve ayırt etmeye başlar.

Yaratıcı Drama Eğitimleri ile Çocuğunuzun Odağını İyileştirebilirsiniz

Yaratıcı drama ve hiperaktif çocuk ilişkisi, uzun yıllardır uzmanlardan tarafından araştırılmakta ve dikkat dağınıklığı tedavisine ek olarak uygulandığına başarılı sonuçlara ulaşıldığı görülmektedir. Hem çocukların hem ebeveynlerin yaşamını zorlaştıran bu sorundan, yaratıcı dramanın hiperaktiviteye etkileri ile kurtulabilmeniz mümkün.

Yaratıcı drama ve hiperaktif çocuk belirtileri, birlikte değerlendirilmeli ve bu doğrultuda etkili bir plan yapılmalıdır. Çocuğun eksiklik duyduğu ve geliştirmesi gereken yönlere ağırlık verilerek kısa sürede çok daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.

[widget-177]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44