Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Tiyatroya Yeteneği Olan Çocuklar Nasıl Yönlendirilmeli?

Çocuğunuzun Tiyatro İlgili Olduğunu mu Fark Ettiniz?

Tiyatroya yeteneği olan çocuklar, doğru şekilde yönlendirilmez ve başarılı bir eğitim ile desteklenmezlerse tiyatroya olan tutkularını ve ilgilerini yitirebilirler. Bu durum da onların gelecek planlarını ve hayallerini yıkmak demektir. Oyuncu olmak isteyen çocuk ile doğru iletişim kurmak beklentilerini, ihtiyaçlarını ve hissettiklerini anlamak önemlidir.

Genelde tiyatroya yeteneği olan çocuklar, ya aile ya da okul ortamında göz önünde olan, başarıları takdir edilen, sunum ve çeşitli etkinliklerde başı çeken ve içinde bulunduğu ekibi eğlendiren kişilerdir. Doğal olarak bu yeteneğin keşfedilmesi çok da zor değildir. Ancak zor olan kısım çocuk oyuncu olmak istediğini söylediğinde başlar. Bu noktada ebeveynlere çocuğu en iyi şekilde desteklemek ve doğru bir şekilde yönlendirmek düşer. Peki oyunculuk yeteneği olan çocuklar nasıl yönlendirilir, oyunculuğa nasıl adım atılır?

İlk Adım: Oyuncu Olmak İsteyen Çocuklara Güvenmek!

Çocukların söylediklerini dikkate almadığımız ya da üzerinde durmadığımız zaman çok olur. Çünkü içinde bulundukları dönem gereği zevkleri, hevesleri, beğenileri ve hayalleri sık sık değişebilir. Elbette bu, çocuklar yeterli olgunluğa gelmedikçe kararını verdikleri her şey, bir hayal demek değildir. Çoğu çocuk, ilkokul sıralarında kendisine sorulan büyüyünce ne olmak istiyorsun sorusunun cevabını, halihazırda mesleği olarak tercih etmiştir. Bu yüzden oyuncu olmak isteyen bir çocuk ile karşılaştıktan sonra yapmanız gereken ilk iş, bu tutkusunun kalıcı olup olmadığını anlamak olmalıdır.

İkinci Adım: Tiyatroya Yeteneği Olan Çocukları Tiyatroyla Buluşturmak!

Tiyatroya yeteneği olan çocukları, yaş seviyesine uygun çocuk oyunlarına götürmek, sahne tozunu yutmasını ve o canlı heyecanı yaşamasını sağlamak önemlidir. Ayrıca dekor çalışmalarını, sahneler arası geçişleri, oyuncuların duygu odaklı hareketlerini ve seyircileri gözlemleme şansı da oyuncu olmak isteyen çocuklar için faydalı bir kazanımdır.

Üçüncü Adım: Evde Mini Gösteriler Düzenlemek!

Oyunculuk yeteneği olan çocukların kendine olan güvenini sağlamanın en kolay yolu, beğenildiğini, başarabildiğini ve takdir gördüğünü ona ispatlamaktır. Hangi alanda veya hangi konuda olursa olsun, çocukların düzenli olarak mini gösteriler yapması sağlanmalıdır. Hatta mümkünse aile büyükleri de bu gösterilere davet edilmeli, çocuğun özgüveni, hedeflerine ulaşma arzusu ve başarısı artırılmalıdır.

Dördüncü Adım: Basit Dekorlar ve Kostümler Hazırlamak!

Çocuk oyuncu olmak için elbette dekordan kostüme, ışıktan seyirciye kadar pek çok detayın da olması şarttır. Oyuncu olmak isteyen çocuk, evdeyken bile kendini gerçek bir ambiyansta hissetmeli, tiyatrodaki havayı soluyarak rolünü çok daha heyecanlı ve güvenli bir şekilde yapmalıdır.

Son Adım: İyi Bir Çocuk Tiyatro Kursu Bulmak!

Beşinci adıma kadar çocuğunuz için yaptığınız her şey, onun yalnızca amatör olarak gelişim göstermesi ve kendini daha rahat hissetmesi içindi. Şimdi ise tiyatroya yeteneği olan çocukları, potansiyellerinin keşfedileceği ve yıldızlarının parlayacağı çocuk tiyatro kurslarında buluşturmanın zamanı. 

Çocukların Oyunculuk Yeteneği Nasıl Anlaşılır?

Tiyatroya yeteneği olan çocuklar, okullarda düzenlenen yılsonu gösterilerinde, özel günlerde ve çeşitli merasimlerde rol almak ister. Ayrıca yaptığı taklit ve tiplemeler, söylediği şarkılar, içtenlikle okuduğu şiirler ve neşeyle ettiği danslar da oyunculuk yeteneği nasıl anlaşılır sorusunun cevabıdır. Eğer siz de çocuğunuzda bu tarz beceriler olduğunu düşünüyorsanız onu hemen çocuk tiyatro kursuna yazdırmalısınız.

Oyunculuk yeteneği olan çocukları geliştiren, oyunculuğa nasıl adım atılır diyenleri yönlendiren ve küçük yetenekleri keşfeden Sanat Akademi’yle buluşmaya ne dersiniz? Sanat Akademi’nin birbirinden deneyimli, bilgili ve anlayışlı eğitmenleriyle çocuğunuza iyi gelecek bir çocuk tiyatro kursunu keşfedebilirsiniz.

[widget-178]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44