- Konu Başlıkları
- Altın Bilezik İsteyenlere Eğitim Vermek İçin Hangi Şartları Sağlamalısınız?
- Özel Meslek Edindirme Kursu Açma Şartları ve Tüm Detaylar
- Meslek Edindirme Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? – Özel Kurs Açma Şartları
- Meslek Edindirme Kursu Açmak İçin Nereye ve Nasıl Başvuru Yapılır?
- Kurumumuzun Franchise Sistemi Sayesinde Zahmetsizce Meslek Edindirme Kursu Açabilirsiniz!
Altın Bilezik İsteyenlere Eğitim Vermek İçin Hangi Şartları Sağlamalısınız?
Meslek edindirme kursları sayesinde her yıl birçok kişi yeni bir meslek hakkında bilgiye ve deneyime sahip oluyor. Böylece gelecek hedeflerine yenilerini ekleyebiliyorlar ve kendilerini geliştirebiliyorlar. Meslek edindirme kursu açmak istediğinizde ise belirli şartları karşılamanız ve başvuru yapmanız gerekiyor.
Eğer bir meslek edindirme kursu hayata geçirmek istiyorsanız özel kurs açma şartları hakkında tüm detaylara hâkim olmalısınız. Meslek edindirme kursu açma şartları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yer alır. Öyleyse meslek edindirme kursu açmak için gerekenler neler, hangi belgeler istenir sorularının yanıtlarını sizin için verelim.
[widget-189]
Özel Meslek Edindirme Kursu Açma Şartları ve Tüm Detaylar
Eğitim alarak bir meslek dalında gelişmek, yeni bilgiler edinmek ve meslek sahibi olmak isteyen kişiler için iyi bir fırsat sunan meslek edindirme kursunu isteyen herkes açabilir. Tabii ki öncelikle belirli şartların karşılanması gerekir. Meslek edindirme kursu açmak için gerekli evraklar düzenlenmeden önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen özel kurs açma yönetmeliği bilinirse süreç çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Meslek edindirme kursu açma şartları bu yönetmelikte belirtilen şartlardır.
Eğer meslek edindirme kursu açmak istiyorum fakat şartları bilmiyorum diyorsanız MEB tarafından 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde belirtilen şu şartların genel olarak sağlanması gerektiğini söyleyebiliriz:
- Kurs eğitiminin gerçekleştirileceği sınıflar en az 16, en fazla 30 kişilik kontenjana sahip olmak zorundadır.
- Eğitimi destekleyici bir kitaplık bulundurulmalıdır.
- Binada veya bina dışında kursiyerlerin rahat bir biçimde bulunabilecekleri sosyal alanlar olmalı,
- Ders araları belirlenmeli, teneffüs vakitleri ayarlanmalıdır.
Meslek edindirme kursu açmak, yukarıdaki şartlar sağlandığı takdirde mümkün hale gelir. Detaylara değinmemiz gerekirse meslek edindirme kursu açma şartları daha fazla madde içerir. Çünkü meslek edindirme kursu vereceğiniz binanın durumu, içerisinde sağlanan güvenlik önlemleri, fiziki şartları, eğitim araç ve gereçlerinin yeterliliği, sınıfların nitelikleri gibi konular önemlidir. Binanın ve sınıfların elverişli olmaları için karşılanması gereken meslek edindirme kursu açma şartları şunlardır:
- Sınıflar, odalar ve sosyal alanlar yerleşim planında belirtildiği şekilde düzenlenmeli, amacına uygun şekilde kullanılmalı, kontenjan dikkate alınarak kullanılmalıdır.
- Sınıf genişlikleri en az 15 m² olmalıdır ve bir sınıf içinde en fazla 30 kursiyer olmalıdır.
- Teneffüshane olarak kullanılacak alanlar ayrı ayrı veya bir bölüm olarak bulunabilir.
- Derslik içerisindeki pencerelerin doğal bir havalandırma sistemiyle bulunması, dış cepheye açılıyor olması gerekir.
- Toplam derslik pencere alanları, bulunduğu bölümün genişliğinin yüzde 10’u kadar olmak zorundadır.
- Dersin işleneceği sınıf kapıları koridora doğru açılıyor olmalı, bu imkan bulunmuyorsa sürgülü kapılar kullanılmalıdır. Kapılar içeri doğru açılmamalıdır.
- Her öğrenci için en az 2 m² kullanım alanı olmak zorundadır.
- Kurum merdivenlerinin öğrencilerin aynı anda güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmeleri için uygun genişlikte olmalı ve kontenjan göz önünde bulundurulmalıdır.
- Kurumda yer alacak olan müdür odasının en az 10 m2, öğretmenler odasının ise 5 öğretmene kadar en az 8 m2 olması gerekmektedir.
- Kontenjanı 30 öğrenciyi geçmeyen kurumlarda kadın ve erkek kursiyerler göz önünde bulundurularak en az 2, bu sayıyı geçenlerde ise en az 4 ayrı WC ve lavabo bulunmalıdır.
Yukarıdaki meslek edindirme kursu açma şartları eksiksiz şekilde tamamlandığında, belgelerinizi hazırlayabilir, dilekçenizle beraber başvurunuzu yapabilirsiniz.
Meslek Edindirme Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? – Özel Kurs Açma Şartları
Özel meslek edindirme kursu açmak için tüm şartları sağladığınızı düşünüyorsanız belgelerinizi hazırlamaya başlayabilir, başvurunuzu gerçekleştirmekteki son adımınızı tamamlayabilirsiniz. Meslek edindirme kursu açmak için gerekli belgeler şunlardır:
- Kurucu veya kurucu temsilcisinin adli sicil kaydı beyanı,
- Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanan sözleşme,
- Kurucu temsilcisinin işlem yürütme yetkisi olduğunu gösteren genel kurul ya da yönetim kurulu kararı,
- Kurucu veya kurucu temsilcisinin imza sirküleri,
- Eğitim binasına ait A3 ebatında 3 nüsha yerleşim planı ve yerleşim planı CD’si.
- Eğitim personeli taahhütnamesi,
- Tapu senedi nüshası,
- Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan ve tarafların imza sirküleri yer alan kira sözleşmesi,
- Binanın güvenliğine ve dayanıklılığına dair teknik rapor,
- Teknik raporu düzenleyen görevlilerin SİM ve İTB belgeleri,
- Sağlık müdürlüğünden alınan rapor,
- İtfaiye müdürlüğünden uygunluk raporu,
- Kurucunun 1 adet biyometrik fotoğrafı,
- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi,
- Vergi levhası,
- Kurucu veya temsilcisinin diploması,
- Kurucu veya temsilcisinin hizmet cetveli,
- Yapı kullanma izin belgesi,
- Okul müdürü iş sözleşmesi, adli sicil kaydı, adli sicil beyanı, hizmet belgesi, son görev yerinden ayrıldığını gösteren belge ve diploması,
- İsim hakkı sözleşmesi, sözleşmenin taraflarının yetkili olduğuna dair belge, imzalayanların imza sirkülerleri,
- Araç gereç listesi,
- Dış cephe, bahçe, bina ve sınıfların fotoğraflarına ait CD,
- Adres kayıt belgesi.
Meslek edindirme kursu açmak için gerekli belgeler de hazırlandıktan sonra geriye sadece başvuru yapmanız kalıyor.
Meslek Edindirme Kursu Açmak İçin Nereye ve Nasıl Başvuru Yapılır?
Yeni bir mesleği tüm süreçleriyle öğrenmek isteyen ve gelişmeye çalışan kişiler için düzenlenen meslek edindirme kursları, yukarıdaki şartları sağlayanlar tarafından açılabilir. Bu noktada meslek edindirme kursu açmak için nereye ve nasıl başvuru yapılması gerektiğini bilmek gerekiyor.
Meslek edindirme kursu açma şartları karşılandığında ve MEB özel kurs açma yönetmeliği için aykırı bir durum oluşmadığında tüm belgelerinizin tam olduğundan da eminseniz, kurs açma dilekçesi yazarak belgelerinizle ve dilekçenizle birlikte, valiliğe ya da kaymakamlığa başvuruda bulunabilirsiniz. Valilik tarafından birkaç gün içinde onaylanan başvurunuz sonucunda artık meslek edindirmek kursu açabilirsiniz.
Kurumumuzun Franchise Sistemi Sayesinde Zahmetsizce Meslek Edindirme Kursu Açabilirsiniz!
Meslek edindirme kursu açarak birçok insana fayda sağlamak istiyorsanız ve meslek edindirme kursu açma şartları konusunda eksiğiniz olmadığını düşünüyorsanız, sadece kurs açma sürecinin biraz yorucu olduğuna karar verdiyseniz sakın vazgeçmeyin! Kurumumuzun sağladığı franchising fırsatıyla çok daha kolay bir yöntemle meslek edindirme kursu açabilirsiniz.
Meslek edindirme kursu açmak için gerekenler, özel kurs açma şartlarının karşılanıp karşılanmadığı gibi karmaşık konularda size tam bir destek sunuyor, tüm başvuru sürecinizi yönetmenize yardımcı oluyoruz. Eğitim ortamınızın dekorasyonundan program içeriğinize, personelinizin eğitiminden sosyal alanlarınızın düzenlenmesine kadar, kurs açmanız için gerekli olan işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.
15 yıllık deneyimimizi kullanarak ve MEB’e bağlı olmamızın avantajıyla meslek edindirme kursu açarken dilediğiniz konuda desteğimizi esirgemiyoruz. Dilerseniz geleneksel ya da dijital alanlarda tanıtım ve reklam sürecinizi yürütüyoruz. Web sitesi kurulumu talebiniz olduğunda web sitenizi kuruyoruz, sosyal medya çalışmalarınızı yürütmenize yardımcı oluyoruz. Böylece meslek edindirme kursu arayan herkes tarafından adınızın duyulmasını sağlıyoruz. Siz de Sanat Akademi tarafından sunulan Franchise sisteminden yararlanabilir, zahmet etmeden kursunuzu açabilirsiniz.