Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

2023 Güzel Sanatlar Yetenek Sınavı Ne Zaman?

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınav Tarihi - Sonuçlar ve Kesin Kayıt 

Her yıl binlerce öğrenci güzel sanatlar lisesine girebilmek için yetenek sınavlarına hazırlanıyor. Sanatla ilgilenen bu öğrencilerin tek arzusu lise yıllarını sanatla beslenen bir okulda, sanata dair bir bölümde tamamlamak… İşte bu yüzden “2023 güzel sanatlar yetenek sınavı ne zaman?” sorusunu sormaya daha yılın başında başlıyorlar. Çünkü güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı için hazırlanmaya aylar öncesinden başlamak gerekiyor.

Güzel sanatlar yetenek sınavı, öğrencilerin bilgi ve beceri yönünden kendilerini ne kadar geliştirebildiklerini izleyen bir sınavdır ve her yıl güzel sanatlar lisesi okumak isteyen öğrenciler için zorunludur. 2023 güzel sanatlar yetenek sınavı ne zaman diye soranların da bu liseler için başvuru yapmış olmaları gerekiyor. Aday öğrenciler sınav tarihinden bir - iki hafta öncesi olarak belirlenen başvuru tarihlerinde e-okul sistemi üzerinden başvurularını yaparlar. Öyleyse gelin, önce başvuru tarihleri, sonra da güzel sanatlar lisesi sınav tarihleri neler bir bakalım…

 

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı Ne Zaman? Güzel Sanatlar Yetenek Sınavı 2023 Başvuru Tarihleri

Bir güzel sanatlar lisesine yerleşip sanat dolu derslere ve prensipli çalışmalara başlamak isteyen öğrencilerin güzel sanatlar yetenek sınavı 2023 başvuru tarihlerini zaten uzun bir zamandır beklediklerini ve muhtemelen takip ettiklerini biliyoruz. Fakat hala bilmeyenler ve hatta kaçırmış olanlar bile olabilir. Okulların web sitelerini takip etmekte yarar var.

Güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı başvuruları genellikle her yıl Haziran ayında gerçekleştiriliyor. Bu yüzden okulların internet sitelerinin ya da güncel bilgilerin sık sık kontrol edilmesi gerekiyor. 

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı Tarihleri

İyi ve kaliteli bir okulda eğitim almak isteyen ve eğitimini sanatla tamamlamanın hayalini kuran öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı tarihleri henüz belirlenmedi. Sınava girebilmek için aday öğrenciler e-okul üzerinden başvurularını yapacaklar. Güzel sanatlar yetenek sınavı tarihleri beklenirken bile öğrencilerin ne kadar heyecanlı olabileceklerini tahmin edebilirsiniz.

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı Sonuçları

Lise yetenek sınavı ne zaman diye soran, güzel sanatlar lisesi sınav tarihleri konusunu merak edenler sonuçların açıklanacağı tarihi de aynı heyecanla sorguluyorlar. MEB tarafından belirlenecek tarihlerde sonuçlar e-okul üzerinden duyurulacaktır. Kazanan öğrencileri bu defa da kayıt heyecanı saracak, emeklerinin karşılığını alan öğrencilerin mutluluklarını gözlerinden okumak mümkün olacak diyebiliriz. 

Asil listede adı geçen öğrencilerin güzel sanatlar liselerine kayıtları da belirlenen tarihlerde yapılacak. Boş kontenjan oluşması durumunda, yedek listede bulunan öğrenciler için yerleştirme yapılacak, sonuçların açıklanmasının ardından kesin kayıt gerçekleşecektir. 

Güzel Sanatlar Lisesi Kontenjanları Nasıl?

Güzel sanatlar liselerinin  kontenjanları yıllara göre değişebilir ancak genel olarak son yıllarda güzel sanatlar liselerinin öğrenci kontenjanı her bölüm için 30 kişidir. Bu yüzden öğrenciler güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı için terler döküyor ve aldıkları puanların yüksek olmasını umut ediyorlar. 

Sınav Sonuçları Ne Olursa Olsun Sanat Akademi’nin Kapıları Her Zaman Açık!

Sanatı seven çocuklar için en güzel eğitim programlarını düzenliyor, sanatla dolu bir kurumda eğitim veriyoruz. Küçük sanatçılar yetiştirmek için gösterdiğimiz çabaya 15 yıllık deneyimimizi de ekliyoruz. Böylece çocukların ve hatta yetişkinlerin severek alabilecekleri eğitimler düzenliyoruz. 

Müzikten baleye, modern danstan fotoğrafçılığa, tiyatrodan diksiyona, resimden oyunculuğa kadar sanatın her dalında eğitim programı bulmanız mümkün.

[widget-178]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44