Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Tiyatrolarda Çocuk Oyuncu Nasıl Olunur?

“Küçük Yaşta Oyuncu Olmak İçin Ne Yapmalıyım?”

Çoğu dizi ve film projesinde sık sık çocuk oyuncular karşımıza çıkıyor ve her biri kısa süre içerisinde ünlü bir oyuncu haline geliyor. Hal böyle olunca gelecekte oyuncu olmayı hayal eden çocuklar, erken dönemde oyuncu olma süreçlerini araştırmaya başlıyor. Çocuk oyuncu ajanslarından gelen ilanlardaki kriterleri karşılayan ya da yetenekli olduğunu düşünen ne kadar çocuk varsa tiyatro kurslarına geliyor ve yaşamlarına yeni bir pencere açıyor.

Çocuk oyuncu olmak isteyen ve küçük yaşta oyuncu olmak için ne yapmalıyım diye araştıran çoğu çocuk, yaratıcı yönünü geliştirmek, rol yeteneğini ilerletmek ve başarılarını ispat etmek için çocuk tiyatro kurslarına katılarak başarılı bir kariyerin kapılarını aralıyor. Merak eden çocuklar ve ebeveynler için şimdi gelelim, çocuk oyuncu nasıl olunur, oyuncu olmak isteyen çocuk ne yapmalıdır sorusunun yanıtına…

Çocuk Oyuncu Nasıl Olunur?

Çocuğunuzun oyunculuğa karşı yeteneği olduğu düşünüyor olabilirsiniz. Başarılı tiplemeleri, birebir taklitleri ve komik esprileri olabilir. Hatta televizyonda gördüğünüz çoğu çocuk oyuncudan çok daha iyi performanslar sergileyip sizleri gururlandırabilir. Ancak bunların hiçbiri, çocuk oyuncu olmak için yeterli değildir. Oyunculuk, ister çocuklarda isterse de yetişkinlerde olsun, eğitim gerektiren bir meslektir. 

Çocukların çocuk tiyatro kurslarında öğrenecekleri diyafram kullanımı, ses ve diksiyon çalışmaları, doğaçlama, role girme ve rolü sürdürme gibi pek çok konunun eğitim almadan benimsenmesi güçtür. Dolayısıyla çocuk oyuncu nasıl olunur sorusunun cevabı, ilk adımda çocuk tiyatro eğitimlerine katılmaktır. Peki, çocuk tiyatro eğitimlerine katıldıktan sonra oyuncu olmak isteyen çocuk ne yapmalı diye merak ediyorsanız almış olduğu tiyatro eğitimini diksiyon, yaratıcı drama, oyunculuk, zarafet ve dans kursu gibi destekleyici eğitimlerle güçlendirmeli ve çok daha donanımlı bir sanatçı olarak yetişmelidir.

Küçük yaşta oyuncu olmak için ne yapmalıyım diyen küçükler, bir sonraki adım olarak sahip oldukları çocuk tiyatro kursu sertifikaları ile çocuk oyuncu ajanslarına başvurmalı ve kendilerine uygun bir rol çıkmasını beklemelidir. Bu noktada rol beğenmek, çok da doğru bir mantık değildir. İlk planda, büyük küçük, önemli önemsiz demeden tüm rollerden bir tecrübe kazanmaya bakılmalı, mesleki becerileri geliştirmek için her rol, bir fırsat olarak kabul edilmelidir.

Çocuk Tiyatro Kurslarında Hangi Dersler Var?

Çocuk tiyatro kurslarında işlenen ve çocuklara kazandırılan beceriler şu şekildedir: Duyguları ifade etme, sözlü-sözsüz ifade becerileri, ses ve nefes çalışmaları, algı eğitimi, doğaçlama çalışmaları, drama ile şiir ve öykü arasındaki ilişki, maske ve kukla yapımı, ses eğitimi, artikülasyon organlarının tanımlanması, diyaframın kullanımı, ünlü ve ünsüzlerin doğru sesletimi, beden dili kullanımı, duruş ve postür çalışmaları, mimik çalışmaları, role girme teknikleri, karakter analizi, metin okuma ve yorumlama, tirad çalışmaları, diyalog çalışmaları, konsantrasyon geliştirme teknikleri, küçük skeç ve monologlar, dekor hazırlıkları, role girme ve sürdürme, dinleme alıştırmaları ve sufle alarak oynama gibi pek çok konu başlığı üzerinde durulmaktadır.

Çocuk Tiyatro Kursları Çocukların Geleceğine Yön Veriyor

Topluluk önünde nasıl konuşulacağından nefesin doğru yönetilmesine, dans ve oyunla duygu ifade etmeden uyum ve güvene kadar pek çok konuda çocukların yetkinlik kazanmalarını sağlayan çocuk tiyatro kursları, onları geleceğin en ünlü sahne sanatları yıldızı olma yolunda ilerletiyor.

Çocukların temel oyunculuk becerilerini geliştirirken aynı zamanda da sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini destekliyor. Çocuk oyuncu olmak isteyen minikleri, birbirinden eğlenceli oyunlarla, skeçlerle ve gösterilerle hayallerine kavuşturuyor.

[widget-178]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44