Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Çocuklar Kaç Yaşından İtibaren Tiyatroya Götürülür?

Okul Öncesi Tiyatro İçin Önemli Bir Dönem Mi?

Çocuklarının doğru bir gelişim göstermesi ve mutlu bir çocukluk geçirmesi için uğraşan aileler, çocuklar kaç yaşından itibaren tiyatroya götürülür diye merak ediyorlar. Çünkü çocukların gelişimi için gerçekten tiyatro çok önemli araçlardan biri. Çocukların eğlenirken farkında bile olmadan öğrenmelerini sağlayan, keyif verici ve renkli bu etkinliğe kaç yaşından itibaren gidilmeli?

Çocuk kaç yaşında tiyatroya götürülür sizce? Bebekken tiyatroyu algılayabilir mi? Sadece izlemek yeterli olacak mı yoksa algılarının açık olması mı gerekir? Tiyatro izleme yaş sınırı nedir? Peki çocuğunuz tiyatro salonunda sabit bir şekilde durabilecek mi? İşte bu yazıda sizin için bu soruların cevabını bulabilmeniz için birtakım bilgiler vereceğiz. Böylece çocuk ne zaman tiyatroya götürülür bileceksiniz ve keyifli etkinlikler arasına bir yenisini daha ekleyebileceksiniz. 

Çocuk Ne Zaman Tiyatroya Götürülür? - 2 Yaş Çocuğu İçin Tiyatro Erken Mi?

Çocuklar kaç yaşından itibaren tiyatroya götürülür diye merak mı ediyorsunuz? Artık hem tiyatro eğitimi almasını hem de tiyatroya ilgi duymasını mı istiyorsunuz? Yaşıyla ilgili endişeleriniz mi var? Öyleyse sizin için çocuklar kaç yaşından itibaren tiyatroya götürülür sorusunun cevabını detaylı bir şekilde verelim. 

Çocuk kaç yaşında tiyatroya götürülür diye soruyorsanız; çocukların tiyatro sahnesini izleyip eğlenebilmesi için başlangıç  zamanlarının 30 aylıktan itibaren, yani 2,5 yaş olabileceğini söyleyelim. 30 aydan önce çocuklar sabit durma, odak geliştirerek dikkatini verebilme konularında çok iyi değildir ve çabuk sıkılırlar. Bu sebeple 30 aylıktan sonra tiyatro oyunları seyretmeye yavaş yavaş başlatabilirsiniz. 2 yaş çocuğu için tiyatro gelişimsel olarak mutlaka yapılması gereken bir aktivitedir. Çocuğunuzun birçok kazanımı kolayca edinmesini istiyorsanız onu tiyatroya götürün.

Ancak 2 yaş çocuğu için tiyatro oyunlarının olabildiğince kısa, kolay anlaşılır ve eğlenceli olmasına dikkat etmelisiniz. 

Tiyatro Çocuğa Ne Öğretir?

Okul öncesi tiyatro gelişim için önemlidir. Tiyatro izleme yaş sınırı en erken 2 dediğimize göre, okul öncesi dönemde tiyatronun yararlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Çocuklar kaç yaşından itibaren tiyatroya götürülür diye soran ebeveynler sonrasında çocuklarının tiyatroyla neler öğrenebileceğini de büyük bir merak içerisinde sorguluyor. Tiyatro oyunları ile çocuklar şunları kazanıyor:

  • Empati kurmayı öğrenirler.

  • Soyut kavram ve değerleri öğrenir, somutlaştırırlar.

  • Hayal güçleri genişler.

  • Hayata bakış açıları değişir.

  • Yardımlaşma, arkadaşlık kurma değerlerini anlarlar.

  • İyiliğin ve kötülüğün ayrımını fark ederler. 

  • Eğlenirler ve mizah seviyeleri gelişir.

  • Güçlü sosyal ilişkiler kurabilmeyi öğrenirler.

  • Çevreyle ve doğayla ilgili farkındalık geliştirirler. 

Yukarıdaki kazanımlar okul öncesi tiyatro gösterileri ile çocuklara kolaylıkla kazandırılabilir. 2 yaş çocuğu için tiyatro oyunlarında da 10 yaş çocuğu için olanlarda da bu kazanımlar bulunur ve çocuklar her yaşta tiyatrodan mutlaka bir şeyler öğrenirler. 

Çocuğunuz Tiyatronun İçinde Yer Alsın!

Tiyatro oyunları seyrederken keyif almasını istediğiniz kadar onun da sahnede var olmasının hayalini kuruyorsanız, sadece seyirci kalmasına izin vermeyin ve çocuğunuzun yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayın. Çocuğunuzun çocuk tiyatro kursu ve çocuk yaratıcı drama kursu ile sahneyle tanışmasına vesile olarak çok daha fazla kazanım edinmesini sağlayabilirsiniz. 

  • Çocuğunuzun beden gelişimine destek olacak,

  • Kaslarını çalıştıracak,

  • Sosyalleşmesini sağlayacak, 

  • Profesyonel bir eğitmenle çalışmasını sağlayacak,

  • Empati yeteneğini güçlendirecek eğitimlerle gelişimine destek olabilirsiniz. 

Tüm bu desteği çocuğunuza sağlamak için Sanat Akademi’nin kurslarını inceleyebilir, en sevilen çocuk tiyatro kursları ve çocuk drama kursları hakkında bilgi alabilirsiniz. Erken yaşta çocuğunuzun tiyatroyu sevmesini ve sahnede yer almasını destekleyebilirsiniz. 

[widget-178]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44