Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Neler Yapılmalı?

Başarılı Bir Mülakat İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Başarılı bir mülakat için yapmanız gerekenler aslında özgeçmişinizi oluşturma aşamasında başlar. İş görüşmesi anına kadar kendinizi ne kadar geliştirir, İK’cıların karşısına ne kadar güçlü çıkarsanız bu sizin lehinize olur. Yani başarılı bir iş görüşmesi için tavsiyelerden önce iş görüşmesine nasıl hazırlanacağınızı araştırmanız daha doğru olur.

Çoğu işveren ya da yönetici, iş mülakatlarında kişinin yetkinliklerinden çok konuşmasıyla, hal ve tavırlarıyla ilgilenir. Çünkü teknik bilgi, zaman içinde öğrenilebilir ya da bu süreç, iş yeri tarafından da geliştirilebilir. Ancak bir çalışan, firmanın prestijine uygun değilse bu kişi, zaten o iş fırsatını en baştan kaybetmiş demektir. 

İş Görüşmesinde Başarılı Olmanın Yolu Nedir?

İş arama sürecindeyken birçoğumuz, yeni mezun ya da deneyimsiz pek çok kişinin çok büyük şirketlerde işe başladığını görür ve bu duruma hayret ederiz. Hatta çoğu zaman, “Nasıl olur, benim ondan çok daha fazla tecrübem var ve özgeçmişim okunmadı bile.” diyerek içimizden sitem ederiz. Ancak iş görüşmesinde başarılı olmanın yolu, sanılanın aksine çoğu zaman deneyim değildir. Özellikle de uluslararası alanda çalışan ya da marka değerini ispat etmiş firmalar için… Çünkü bu şirketlerin çoğu, elemanlarını kendileri yetiştirebilir. Onlar için önemli olan, kendini iyi ifade edebilen, firmasını etkili bir şekilde temsil edebilen, kendine güvenen ve dinamik bir çalışan bulmaktır.

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Tavsiyeler – Nasıl Hazırlanmalısınız?

İster üst düzey yönetici ile iş görüşmesi yapın isterseniz de insan kaynakları çalışanıyla… Başarılı bir mülakat için yapmanız gerekenler aynıdır: İyi hazırlanmak. Karşınızdaki kişinin elinde özgeçmişiniz dururken neden size eğitim ve deneyim geçmişinizi sorduklarını hiç düşündünüz mü? Elbette, sizin kendinizi nasıl anlattığınızı, konuşma ve ikna becerilerinizi ölçmek için! Aslında başarılı bir iş görüşmesi için tavsiyeler, tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Kendini geliştirmiş, özgüvenli, istekli, donanımlı ve sistemli bir çalışanı kim istemez ki? İşte, başarılı bir mülakat için yapmanız gerekenler:

Diksiyon Kursu: İşinizin sektörü ne olursa olsun, iletişimin önemi yadsınamaz. İsterseniz bir bilgisayar mühendisi olun isterseniz tercüman. İletişimin olmadığı hiçbir iş alanı yok. Bu yüzden başarılı bir iş görüşmesi için tavsiyelerimizden ilki, akıcı ve anlaşılır konuşmanızı destekleyecek, kendinizi insanlara daha etkili bir şekilde anlatmanızı sağlayacak ve iş ilişkilerinizi geliştirecek bir diksiyon kursuna gitmenizdir.

Zaman Yönetimi Eğitimi: Zamanı etkili bir şekilde kullanan, işlerini sistemli ve programlı bir şekilde halleden, gecikmelere ya da aksamalara neden olmayan bir çalışan, tüm işverenlerin gözdesidir. Sorumluluklarınızı bilerek hareket etmeniz, düzenli ve dakik bir çalışan olarak işvereninizin takdirini toplamanız için zaman yönetimi eğitimi, harika bir fırsattır.

Stres Yönetimi Eğitimi: İşiniz gereği yoğun strese maruz kalabilirsiniz. İşte böyle durumlarda başarılı bir iş görüşmesi için tavsiyelerimizden bir diğeri, soğukkanlılığınızı ve anlayışlılığınızı korumanızdır. Çünkü büyük bir olasılıkla iş görüşmesi diyaloglarında sizin sabrınız, strese olan dayanıklılığınız ve sakinliğiniz ölçülecektir. 

Motivasyon Eğitimi: Başarılı bir mülakat için yapmanız gerekenlerden bir diğeri de işiniz için ihtiyacınız olan isteği ve özveriyi her daim koruyacağınızı, işvereninize ispat etmektir. Çünkü her iş için motivasyon ve çalışma azmi çok önemlidir.  Hataların, eksiklerin ve yoğun temponun sizi demotive etmesine izin vermemek için motivasyon eğitimine katılmanız oldukça gereklidir.

İş Görüşmesinde Başarılı Olmanın Yolu Kişisel Gelişimdir!

Tecrübe, her zaman edilebilir. Hatta çoğu yerde edindiğiniz tecrübe, sektör değişmeseniz bile bir sonraki iş yerinizde sizin ihtiyaçlarınızı karşılayamayabilir. Bu yüzden, başarılı bir iş görüşmesi için tavsiyelerimizden en önemlisi, yalnızca tecrübeye ve eğitime odaklanmamanız. Karşınızdaki kişilerin sizin ne kadar geliştiğinizi görmesi, çoğu zaman geçmiş deneyimlerinizden çok daha etkili bir koz olabilir.

Bu yüzden motivasyon eğitimi, zor insanlarla başa çıkma eğitimi, ikna sanatı eğitimi, liderlik eğitimi, etkili iletişim ve imaj kursu, diksiyon kursu, zarafet kursu, iş etiketi ve imaj gelişimi eğitimi, imaj ve algı yönetimi eğitimi, kişisel etiket ve imaj yönetimi eğitimi, protokol kuralları eğitimi gibi kişisel gelişim kurslarına katılmanız, iş görüşmelerinde size önemli ayrıcalıklar katabilir.

[widget-192]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44