- Konu Başlıkları
- Verimliliği Artırma Teknikleri Nelerdir?
- Verimliliği Artıran Faktörler – Nasıl Daha İyi Olabilirsiniz?
- Verimliliği Artırma Teknikleri
- Verimliliği Artırmanın Temel Yollarını Uygulamayı Alışkanlık Haline Getirin
Verimliliği Artırma Teknikleri Nelerdir?
Yarım günde bitirmeniz gereken bir işi tamamlamanız bir gününüzü mü alıyor? Ya da dersleri dikkatlice dinlemenize rağmen sınavlardan bir türlü istediğiniz gibi bir sonuç alamıyor musunuz? Peki, veriminizi düşüren şeyin ne olduğunu biliyor musunuz? Motivasyonunuzu ve performansınızı etkileyen, başarıya ulaşmanızı engelleyen şey nedir?
İş yerinde verimliliği artırmak için yapılması gerekenler, sanıldığının aksine daha çok çalışmayla değil, daha akıllıca ve pratik çalışmayla ilgilidir. Patronların ve ekip liderlerinin çalışanların üzerinde baskısı, en sık yapılan verimliliği artıran uygulamalar arasında yer alsa da çalışanlar açısından bu durum tam tersi etki yaratmaktadır. Peki, gerçek manada verimliliği artırmak için yapılması gerekenler nelerdir?
Verimliliği Artıran Faktörler – Nasıl Daha İyi Olabilirsiniz?
Verimliliği artırmanın temel yollarından önce veriminizi düşüren etkenleri fark edip bu durumların sizi nasıl etkilediği üzerine düşünmek, daha önemlidir. İş yerinde veriminiz düşükse bunun kaynağının ne olduğunu bulmanız, verimliliği artırma tekniklerinin ilkidir. Örneğin, çalışma saatlerinin esnekliği sizin veriminizi düşürüyorsa kendiniz için daha sıkı bir tempo belirleyebilirsiniz Ya da yöneticiniz size işleri yetiştirme konusunda baskı uyguluyorsa ve sırf bu yüzden yapabileceğinizden çok daha azını ancak tamamlayabiliyorsanız verimliliği artırmak için yapılması gerekenlerden ilki, yöneticinizle bu durumu konuşmaktır.
Verimliliği Artırma Teknikleri
En üretken ve aktif olduğunuz zamanı çok daha güzel bir şekilde değerlendirebilmeniz için verimliliği artırma tekniklerini uygulayabilir, bu sayede işlerinizi çok daha planlı ve sistematik bir şekilde yürütebilirsiniz. Yetiştirme telaşı, hata yapma olasılığı ve gecikme derdi olmadan, tam kapasite çalışarak işinizde bir numara olabilirsiniz. Nasıl mı?
Verimliliği Artırmak İçin Yapılması Gerekenler – Yetki Verin: Takımınıza veya iş arkadaşlarınıza güvenmek ve üzerinizdeki iş yükünüzü azaltmak, çalışma performansınızı artırmakla kalmayıp aynı zamanda da yaşam kalitenizi yükseltecektir.
Verimliliği Artırmak İçin Yapılması Gerekenler – Program Hazırlayın: Her işi aynı ana sıkıştırdığınız için sürekli olarak bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyor olabilirsiniz. Ya da unuttuğunuz işleri son dakikada hatırlıyor ve ne yapacağınızı bilemiyor da olabilirsiniz. Bu tarz karışıklık ve sıkışıklıkları yaşamamak için uygulanan verimliliği artırma tekniklerinden biri, iş planı ve günlük program hazırlamaktır.
Verimliliği Artırmak İçin Yapılması Gerekenler – İletişim Kopukluğu Yaşamayın: Mesai arkadaşlarınızla iletişim kurmaktan ve irtibatta olmaktan kaçınmayın. Aslında daha çok zamanınızı alacak bir şeyi, telefonla kısa sürede halledin ve kendinizi büyük bir yükten kurtarın. “Daha sonra yaparım.” diye düşünmeden e-mail aracılığıyla bu görevi bir arkadaşınıza yönlendirin.
Verimliliği Artırmak İçin Yapılması Gerekenler – Kişisel Gelişim Kurslarına Katılın: Verimliliği artırmanın temel yollarından biri, kişisel gelişim kursuna katılmaktır. Eksik bulduğunuz veya geliştirmeyi istediğiniz alanda bir kişisel gelişim kursuna katılmanız, daha yetkin olmanızı sağlar. Örneğin, işlerinizi yetiştirmekte zorluk çekiyor, sürekli mesaiye kalıyorsanız kişisel gelişim kurslarından Zaman Yönetimi Eğitimine katılabilirsiniz. Ya da oldukça baskıcı, kuralcı ve sert bir patronunuz varsa ve pes etmeyi düşünmüyorsanız kişisel gelişim kursu olarak Zor İnsanlarla Başa Çıkma Eğitimi, Çatışma Yönetimi Eğitimi ve Stres Yönetimi Eğitimi alabilirsiniz.
Verimliliği Artırmanın Temel Yollarını Uygulamayı Alışkanlık Haline Getirin
Kişisel gelişim kursları ile verimliliği artırmak için yapılması gerekenlerden ilkini uygulamaya başlayabilirsiniz. Çalışma performansınızı artırıp, gelişiminizi destekleyebilirsiniz. Ayrıca veriminiz yükseldikçe gün sonunda daha az yorulur ya da bir sonraki güne daha az iş bırakırsınız. Bu da sizi fazla mesailerden ve eve iş götürme zahmetinden kurtarır.
Çalışma ortamınızda daha az enerjiyle daha çok performans gösterme imkanınız varken neden daha az verimle çalışmayı kabul edeceksiniz ki? Belki biraz yaratıcılığa, özgünlüğe, konsantrasyona ya da iletişim becerisine ihtiyacınız vardır, ne dersiniz?
[widget-192]