Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Çocuk Yaz Okulu Programı

Yaz Okulu Programlarından Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Çocuk yaz okulu programı, okulların tatile girmesiyle birlikte başlayan eğlenceli eğitimlerdir. Bale kursu, müzik kursu, drama kursu, dans kursu ve resim kursu gibi sanatsal kurslar olabileceği gibi futbol, basketbol, tenis, karate ve judo gibi sportif yaz okulu programları da bulunur. Bu noktada yaz kursları içinden hangisinin tercih edileceği çocukların ilgi alanlarına, yetenekli oldukları branşlara ve kişisel zevklerine göre belirlenebilir. Yaz okulu programı, belediye ve Bakanlıklar gibi kurumlar ve özel kurslar tarafından düzenlenir. Belediye yaz okulu programı genellikle ücretsiz olarak sunulur ancak özel kurslardaki yaz okulu programları ücretli olarak verilir.

[widget-197]

Yaz Okulu Programı – Hangi Branşlar Var?

Yaz okulu programı, öğrencilerin hem dinlenmesi hem de yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmesi için önemlidir. Ebeveynler, çocuklarının tüm yaz tatilini bilgisayar veya tablet başında geçirmesini istemediklerinden yaz okulu programlarını araştırır ve çocukların ilgilerini çekebilecek yaz okullarını bulmaya çalışır. Her biri birbirinden farklı deneyimler sunan eğlenceli yaz okulu programları şu şekildedir:

Dil Kursları: Dil kursları, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca gibi dillerde yetkinlik sağlamak isteyen, konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen çocuklar için tercih edilebilecek yaz okulu programıdır.

Spor Kursları: Yaz okulu programları içinde bir diğer seçenek de spor kursları. Çocuklarının daha aktif, dinamik ve hareketli olmasını isteyen aileler, futbol, voleybol, yüzme, basketbol, tenis ve zumba gibi yaz kurslarını tercih eder. Çocuk yaz okullarındaki sportif faaliyetler, öğrencilerin fiziksel sağlıklarını korumalarına ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Bilim ve Teknoloji Kursları: Yaz okulu programı olarak bir diğer seçenek de bilim ve teknoloji kursları. Bilme, fenne ve deneylere ilgi duyan çocuklar için tercih edilebilecek yaz okulu programları arasında yer alan bilim kursları, öğrencilerin bilimsel meraklarını ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Robotik kodlama gibi konular genellikle çocuk yaz okulu programlarının bir parçasıdır.

Müzik Kursları: Çocuk yaz okulu programı denince akla ilk gelenlerden biri elbette müzik kursları. Müziğe ilgi duyan, şarkı söylemeyi seven, enstrüman çalmaya hevesli olan çocuklar; müzik kurslarına yönlendirilerek sanatla bağ kurmaya teşvik edilir. Ortalama 2 ila 3 ay olacak şekilde planlanan yaz okulu programında müzik eğitimleri, çocukların temel düzeyde müzikal yeteneklere sahip olmalarını sağlar. Keman kursu, bateri kursu, gitar kursu, darbuka kursu, piyano kursu ve flüt kursu gibi çocuk yaz okulu programları bulunur.

Sahne Sanatları Kursları: Tiyatro kursu, drama kursu ve oyunculuk kursu gibi yaz okulları, çocukların sahne deneyimi kazanmalarını, özgüven inşa etmelerini, sosyal yeteneklerini artırmalarını ve içlerindeki potansiyeli açığa çıkarmalarını sağlar. Çocuk yaz okulları her yaşa uygun olacak şekilde planlanır. Öğrenciler, yaz okulları sayesinde yaratıcı yönlerini geliştirirler.

Resim Kursları: Boyama yapmayı sevmeyen bir çocuk var mıdır? Çocuğunuzun derslerdeki başarısını ödüllendirirken bir yandan da onun motor becerilerini geliştirebileceği, vaktini verimli bir şekilde kullanabileceği, kendi yaş grupları ile sosyal ve etkileşimli bir ortamda bulunabileceği renkli bir aktivite: Resim kursları. Çocuk yaz kursları içinde en çok tercih edilenlerden ve en sevilenlerden biri olan resim kursları, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir yaz tatili geçirme fırsatı sunar.

Dans Kursları: Yaz okullarında en çok tercih edilen branşlardan biri de dans kursları. Modern dans kursları, bale kursları, hip hop dans kursları, K-pop dans kursları ve halk dansları kursları gibi yaz kursları, çocukların daha aktif bir dönem geçirmelerini sağlar. Özellikle de hareketsiz bir yaşam tarzını benimseyen bir çocuğunuz varsa dans kursları, öğrencilerin fiziksel becerilerini geliştirmelerine olanak tanır.

[widget-198]

Yaz Okulu Programları Ne Kadar Sürer? Kimler Katılabilir?

Yaz okulu programı, seçeceğiniz branşa göre değişir. Yaz kursları uygulamalı olarak işlenir ve her yaş grubuna ayrı olarak planlanır. Yani 5 yaş drama kursu ile 15 yaş drama kursu birlikte planlanmaz. Aynı şekilde 10 yaş piyano kursu öğrencileri ile 17 yaş piyano kursu öğrencileri de birlikte ders almaz. Yaz okulu programına 3 ila 17 yaş aralığındaki herkes katılım sağlayabilir. Çocuk yaz okullarına katılım için herhangi bir şart yoktur. Yetenekli, bilgili, deneyim sahibi olmasına gerek olmadan tüm çocuklar, yaz okulu programına kayıt olabilir. Önemli olan istekli olmak…

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44