Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Gerçek Sanatçı Kimdir? Sanat ve Sanatçı Arasındaki İlişki Nedir?

Sanatçı Nedir? Kime Sanatçı Denir?

Sanatçı kelimesi, çok sık kullanılmasına rağmen sanatçı nedir sorusu için tam manasıyla yanıt veren çok kişi çıkmaz. Sanatçılık genellikle beste yapan, şarkı söyleyen, resim çizen kişilerle sınırlandırılır ve sanatçıların özellikleri bilinmez. 

Ancak nasıl boş bir kağıda her resim çizene ressam demiyorsak sanatçı kavramının da bir sınırı vardır. Şimdi, sanatçı nedir, gerçek sanatçı kimdir ve sanatçıların özellikleri nelerdir, birlikte inceleyelim. 

Kime Sanatçı Denir? Gerçek Sanatçı Kimdir?

Sanatı hayatının merkezine almayan, hayallerinin peşinden gitme cesareti bulunmayan ve yaptığı işi sevmeyen kimse sanatçı olamaz. Dolayısıyla sanatçı nedir sorusunun ilk yanıtı, tutku ve cesarettir. Bir sanatçı için asla öncelik maddiyat değildir. Elbette para önemlidir fakat onlar için her zaman önce sanat tutkuları gelir. Şunu unutmayın, maddiyata dayanan bir sanat, bir noktadan sonra tükenir. Ancak severek yapılan, üzerine düşünülen ve tutkuyla bağlı olunan bir işte süreklilikte olur. 

Şimdi gelelim kime sanatçı denir sorusuna. Sanatçılar, konfor alanlarından çıkmayan ya da tembellik yapan kişiler değildir. İyi sanatçıların ortak özelliklerinden en önemlisi, çok çalışmaları ve zamanı nasıl yöneteceklerini bilmeleridir. Sanatçı olarak büyümeye, öğrenmeye ve kendilerini test etmeye aralıksız bir şekilde devam ederler. Hedef odaklıdırlar ve yeni fikirler üretebilmek için her zaman hazırlardır.

Artık sanatçı nedir ve kime sanatçı denir sorularının yanıtlarını daha iyi biliyorsunuz. Peki, gerçek sanatçı kimdir? Gerçek sanatçı, başarının sıkı çalışmaktan geldiğini bilen, gelişime açık, problem çözen, halkın sorunlarını gözlemleyen, destek olmayı seven vazgeçmekten hoşlanmayan kişilerdir. Neyin peşinden koşarlarsa koşsunlar, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çabalarlar. Ve bu, sanatçıların özelliklerinden en önemlisidir. 

Sanat ve Sanatçı Birbirinden Ayrı Değerlendirilemez!

Nasıl müzik ve müzisyen, gitar ve gitarist ya da doktor ve hasta birbirinden ayrı tutulamazsa sanat ve sanatçı ilişkisi de bu şekilde birbirine bağlıdır. Bir sanatçının elinden sanatı alındığında yaşam motivasyonlarından en önemlisini kaybetmiş demektir.  Çünkü yaratıcılık bir sanatçı için olmazsa olmazdır. İyi sanatçıların ortak özelliklerinden biri de gözlemci olmalıdır. Sanatçılar dünyayı farklı görür ve duyularını çok daha derin bir şekilde işler. Sanatsal bir bakış açısına sahip olmayan bir insan, sıradan bir elma gördüğünde aklına onu yemek gelirken bir sanatçının gözünde o elmanın ağaçta büyümesi, yavaş yavaş renginin değişmesi ve doğanın esintilerini taşıması canlanır. İyi sanatçıların ortak özelliklerinden biri de ya çok içe dönük ya da fazlasıyla dışa dönük olmalarıdır. Ki her iki duruma da çok sık rastlanır. İşte, sanatçı nedir ve gerçek sanatçı kimdir biliyor musunuz? Yaratıcı bir insan hayatta bir engelle karşılaştığında asla tek bir seçenek yoktur. İlk fikirleri işe yaramazsa, bir başkasını ve bir başkasını denerler. Tam da bu kişiler, gerçek sanatçıdır!

Dünya Sanatçıları Kime Denir? – Sanat ve Sanatçı

Edebiyattan müziğe, resimden heykele, mimariden tiyatroya kadar sanatın tüm dallarında duyguları ve estetiği ön plana çıkarak yaratılar yapan sanatçılar, içlerindeki bulundukları toplum için de bir zenginlik yaratırlar. Nasıl ki ülkemizde mimari eserlerin en büyük sanatçısı olarak Mimar Sinan biliniyorsa ya da geçmişten günümüze en büyük ressamlar sorulduğunda aklımıza Osman Hamdi Bey geliyorsa bu farklı kültürler için de değişkenlik gösterebilir. 

Dünya sanatçıları kime denir diyenler için sanatın 7 dalında uzmanlaşmış ve sanat tarihi boyunca önemli eserler vermiş, topluma yol göstermiş kişileri sayabiliriz. Örneğin bir sanat dalı olarak müzikte Bach, Çaykovski ve Mozart; resimde Salvador Dali, Michelangelo, edebiyatta Charles Dickens, Dostoyevski, Tolstoy ve Shakespeare, dünya sanatçıları kime denir sorusu için örneklerdir.

[widget-186]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44