Sanat Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

16 Yaş Keman Eğitimi Nasıl Olmalı?

16 Yaş Müzik Okulunda Hangi Dersler İşlenir?

16 yaş, gençliğe adım atılan ilk yıllardır. Artık çocuklar kendilerini özgür bir birey gibi hissetmek isterler ve öz saygılarını geliştirmek için arayışlara girerler. Kendilerini en yaratıcı ve özgür hissettikleri yer ise genellikle 16 yaş müzik eğitimi veren kurumlar olur. Burada beğenilerine, hayallerine ve beklentilerine göre aldıkları eğitimlerle gelecek yaşamlarına yön verirler.

Özellikle üniversite sınavına girmek üzere oldukları bu dönem rahatlamaları, kariyer hedeflerini daha iyi oluşturmaları ve ne istediklerini bilmeleri açısından çok önemlidir. Bu dönemdeyken 16 yaş keman eğitimi alan çocukların büyük bir çoğunluğu, okul ve meslek tercihlerinde sanat ağırlıklı alanları tercih etmektedir.

16 Yaş Keman Kursu Çocuğuma Ne Gibi Faydalar Sunacak?

16 yaş müzik okulunda eğitim alan çocuklar, ergenliğin etkisiyle içinde bulundukları öfke, değersizlik ve boşluk hissini müzikle doldurmaktadır. Şahane performansların altına imzalarını atmaları, kendilerine duydukları güveni artırmakta, öz değerlerini ve öz saygılarını geliştirmektedir. 16 yaş keman eğitimi, bunun dışında içine kapanık ve asosyal çocuklar üzerinde de etkilidir. Bu çocukların göz önünde olmama gayreti, 16 yaş keman kursundaki performansları ile birlikte yerini güven ve cesarete bırakmaktadır. 16 yaş müzik okuluna katılan çocuklar yalnızca matematik, tarih, kimya ve geometri gibi temel eğitim alanlarında değil, tüm sanatsal ve kültürel konularda da uzmanlık kazanmakta, sosyal bir birey olarak yetişmektedir.

Üniversite sınavı öncesinde dikkat ve konsantrasyon problemi yaşayan çocuklar için de 16 yaş müzik eğitimi oldukça önemli etkilere sahiptir. Çocukların aynı andan birden çok konuya yoğunlaşması, el-göz koordinasyonlarını sağlama ve ritme ayak uydurma çabaları, onların derslerdeki başarısını ve odaklanma süresini de artırmaktadır.

16 Yaş Keman Eğitiminde Hangi Dersler İşleniyor?

Çocuk keman kurslarında, çocukların ilk planda kemanı tanıması ve tarihini bilmesi sağlanmaktadır. Çünkü bir enstrüman yalnızca teknik ayarları ya da akortları ve notaları bilinerek çalınmaz. Enstrümanın parçaları ve geçmişi de önemlidir. Tarihçenin ardından; Keman ve arşe tutuşu, boş tellerde yay çalışmaları, temel müzik terimleri ve ölçü birimleri, ritmik egzersizler, parmak pozisyonları, majör ve minör gamlar, deşifre ve teknik çalışmaları, Suzuki, Sevcik ve Schradieck metodu, repertuar çalışmaları, arpej çalışmaları, müzikal ve stil çalışmaları, şekilli ritim sistemi, nota-entonasyon egzersizleri, aralıklar, armonik ve melodik gamlar, inici ve çıkıcı diziler, yaya nefes aldırma, barok yay çalışmaları, korrepetisyon, nota ve ritim egzersizleri, solistle çalışma egzersizleri ve oda müziği repertuarı gibi dersler işlenmektedir.

Çocuklar İçin En İyi Hobi: 16 Yaş Keman Kursu

Çocuğunuz stresli bir dönem geçiriyor olabilir ya da okulun yoğun ve yorucu temposu, kendine vakit ayırmasını engelleyebilir. Bu gibi durumlar için en iyi çözüm, çocuklara iyi gelebilecek, onları sakinleştirebilecek, kendilerine vakit ayırdıklarını hissetmelerini sağlayacak bir hobi bulmaktır. Ancak bu hobi ne kadar faydalı olur ve çocuğunuzun işine ne kadar çok yararsa o kadar iyi bir seçenek olur.

Bu yüzden 16 yaş keman eğitimi, ergenlik dönemindeki çocukları yatıştırma, onları müzikle buluşturma, sanatla tanıştırma ve yaşamlarında kemana yer açma konusunda onları destekleyebilir. Unutmayın, hayat yalnızca matematikten ve fen bilimlerinden ibaret değil… Herkesin yaşamında mutlaka sanatın da yeri olmalı…

[widget-190]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 33 44